Telefon: +386 (0)51 393 567
info@dentacraft.net


Garancija na popravilo pločevine brez lakiranja.

Z vami že 13 let.

Popravilo pločevine brez lakiranja.

Popravilo toče

Popravilo pločevine brez lakiranja, popravilo toče brez lakiranja je tehnika, s katero se odpravljajo vdrtine in vdolbine na karoseriji vozila, pod pogojem, da lak na vozilu ni poškodovan ali počen. Umetnost odpravljanja majhnih vdrtin, parkirnih poškodb ter poškodb na pločevini vozil, ki jih je povzročilo neurje s točo, je popravilo karoserij vozil brez uporabe polnil ali lakiranja. Je proces, pri katerem se vdrtina odpravi s spodnje strani, opravlja ga profesionalec z uporabo specialnih orodij. Popravilo vdrtin od toče ter podobne vdrtine je mogoče odpraviti tudi na zelo zahtevnih vrstah pločevine, kot je aluminij.
 

Stanje pločevine pred popravilom Stanje pločevine po popravilu


Rezultat ni nič kaj drugega kot osupljiv in nekaj najboljšega kar se da storiti za vaše vozilo.

V večini primerov je popravilo od toče po hladnem postopku znatno cenejše od klasičnega avtoličarskega - avtokleparskega popravila. Prednost tovrstnega popravila je tudi v tem, da so vse skrbi, zaradi netočnega odtenka lakiranega dela vozila odveč, kajti lak ostaja isti, ohranja se prvotno tovarniško lakiranje vozila.

Tehnik, ki popravilo izvaja, s posebnim, za to namenjenim specialnim orodjem s spodnje strani potiska vdolbino navzven, dokler pločevina ni v obliki in stanju, kot je bila pred poškodbo.

Največjo skrbnost mora ravnalec  posvetiti temu  , da popravilo poškodb od toče na laku vozila ne pušča nikakršnih posledic . Tehnik se mora z zbranostjo in natančnostjo vedno osredotočiti na vsako nepravilnost v laku, ki  je posledica toče in jo strokovno odpraviti.

 Le s profesionalnim pristopom je popravilo toče na vozilu opravljeno brezhibno v vaše in naše zadovoljstvo. Pomembna so tudi vsa pridobljena znanja oziroma izkušnje, ki si jih vsi profesionalni ravnalci pridobivamo z leti prakse. Najbolje je, da popravilo vozil po toči zaupate  profesionalni ekipi,  ki se vsakodnevno ukvarja z odpravo posledic toče na vozilih in ne nekomu, ki mu  tovrstna dejavnost  služi le  kot  dopolnilna dejavnost,   ker je kvaliteta v večini primerov zelo  nizka.

S tehniko PDR (Paintless Dent Repair) se dosežejo najboljši rezultati pri položnih in ne pretirano globokih vdrtinah. Premer vdrtine ni najvažnejši, pomembneje je, kako globoka je vdrtina, kako ostri so zunanji robovi, ter seveda dostop do vdrtine s spodnje strani.
 

Stanje pločevine pred popravilom Stanje pločevine po popravilu


Z omenjeno tehniko se brez večjih težav odpravljajo naslednje vdrtine:

  • vdrtine, ki so posledice neurja s točo
  • parkirne vdrtine
  • različne vdrtine, ki so posledice naleta ali padca predmeta

Popravilo vozil s tovrstno tehniko, brez lakiranja ni najprimernejše za odpravo zelo globokih in ostrih vdrtin (pretegnjena pločevina) ali če je poškodovan lak vozila. Tehnika PDR se v tem primeru uporabi kot pomoč klasičnemu avtoličarskemu - avtokleparskemu popravilu. Pločevino se izravna do te mere, da nanos osnovnega kita ni potreben. S tem se nedvomno dvigne kvaliteta opravljenega popravila.

Nemalokrat (močna toča) se uspe vozilo popraviti brez zamenjave oz. rezanja varjenih delov karoserije vozila (streha itd.), kar seveda znatno zniža stroške popravila.

triglav generali adriatic slovenica zavarovalnica maribor tilia grawe ergo